Dirigent

Pauli Yap

 

Pauli Yap studeerde piano aan het Arnhems Conservatorium bij Jacques Hendriks. Zij rondde deze studie cum laude af en vervolgde haar pianostudie bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. In diezelfde tijd studeerde zij koor- en orkestdirectie aan de conservatoria van Tilburg, Zwolle en Amsterdam bij o.a. Daniel Reuβ.

Pauli Yap is dirigent van Oratorium Vereniging Bolsward en Toonkunstkoor Heerenveen waarmee ze o.a. jaarlijks de Matthäus Passion in Bolsward uitvoert en in een tweejaarlijkse traditie in Heerenveen de Johannes Passion.

Yap was tot begin 2020 artistiek leider van Stichting podium frysKlassiek. Het Warnser Bach Ensemble, gespecialiseerd in barokmuziek, richtte zij in 2000 op en sedertdien voerden zij en het ensemble verscheidene hoogtepunten uit die stijlperiode uit. Ook het najaarsproject en It Kryst Kollektyf stonden onder haar leiding.

Naast het dirigeren treedt Pauli op als pianiste, zowel solistisch als in verschillende (kamermuziek) ensembles. Zij heeft een eigen pianolespraktijk aan huis in de Zuidwesthoek van Friesland. Tevens ontwikkelde zij de muziekmethode NOOTzaak!, een impuls en handreiking voor leerkrachten en kinderen voor waardevol muziekles in het basisonderwijs.

Pauli 5a  uitsnede  gecompr.jpg